Öğrencilerimizin Dikkatine!!!

2015 - 2016 Akademik yıl sonu itibariyle kaydı silinen öğrencilerin üç yıl içinde kullanacakları sınav hakkı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Yönergesinin 13. maddesinin 2 . fıkrasında '' Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdikleri halde, yıl içi ve yıl sonu sınav yükümlülüklerini yerine getiremedikleri için öğretim kurumları ile ilişiği kesilen hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı verilir. Bu sınav hakkı , lisans öğrencileri için her akademik yılın başında güz döneminde yapılan yeni kayıt İngilizce Yeterlilik Sınavı (CPT) için, yüksek lisans öğrencileri için Güz dönemi lisansüstü İngilizce Yeterlilik Sınavı ( CPT) ve Bahar dönemi lisansüstü İngilizce Yeterlilik Sınavı ( CPT ) için kullanılabir. Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerin kaydı yeniden yapılır ve öğrencilerin sınavlara girdikleri süre , öğrenim süresinden sayılmaz. Bu sınavlara öğrenimlerine kaldıkları yerden devam ederler. Bu durumda olan katılan öğrenciler öğrencilik haklarından hiçbirşekilde yararlanamazlar.'' şeklinde belirtilmiştir.