İKÇÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ VE YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU BULUŞMASI

09 Şubat 2018 Cuma günü saat 14:30'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksek okulu toplantı gerçekleştirdi.Toplantıya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Dekan Prof.Dr. Ertuğrul DELİKTAŞ,Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Akif TABAK ve Doç.Dr.Sedef EYLEMER,Fakülte Sekreteri Fatma PALABIYIK,İktisat Bölüm Başkanı Volkan ALPTEKİN , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Akif TABAK , Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bülent ULUDAĞ , Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Sevtap ÜNAL, Sağlık Bilimleri  Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Levent Bekir KIDAK , İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Evrim MAYATÜRK AKYOL ve fakültemiz öğretim üyeleri ile Yabancı Diller Yüksekokulundan Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Sezgin TOSKA,müdür yardımcıları Öğr.Gör.Burak ÇAVUŞ,Öğr.Gör.Dr.Yılmaz YALDIR ve öğretim görevlileri ile okutmanlar katılım sağladı.

Toplantıda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yabancı dil düzeyleri,karşılaştıkları dil sorunları, yabancı dil eğitim ve öğretiminin nasıl daha ileri seviyelere çıkartılabileceği , öğrenci motivasyonları ,  Yabancı Diller Yüksekokulunun fiziki ve akademik mevcut durumu ve kısıtlarıkarşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı.Her iki taraftan da geniş katılımın ve fikir alışverişinin olduğu toplantıda İİBF öğretim üyelerinin Yabancı Diller Yüksek okulundan olan beklentileri,Yüksek Okul öğretim üyeleri tarafından ise uygulanmakta olan öğretim yöntemleri ve meteryalleri gündeme getirildi.Yabancı dil öğretiminin daha etkin hale getirilebilmesi için öğretim üyeleri tarafından Türkiye'de muhtelif  üniversitelerin yabancı dil öğretimleri  ve yabancı üniversitelerde uygulanan yabancı dil öğretimleri örnekler olarak verildi.

Toplantı sonunda öğrencilerin öğrenme motivasyonlarının arttırmak için bazı adımların atılması ve birimler arasında karşılıklı bilgi alış verişinin daha da yaygınlaştırılması için önerilerde bulunuldu.